Loading...
Consilierea psiho-oncologică 2017-06-29T11:35:29+00:00

Consilierea psiho-oncologică

Consilierea psiho-oncologică poate fi o măsură ajutătoare extrem de importantă pentru bolnavii de cancer, care poate fi aplicată în orice fază a bolii. Clinicile și cabinetele de specialiate oferă adesea această formă de susținere din propria lor inițiativă, sau la cerere, îi redirecționează pe cei interesați spre instituții competente.

Scopul unei astfel de oferte este de a ajuta pacientul în confruntarea cu boala sa. Acest lucru se poate face pe diverse planuri și este în mod ideal o combinație de asistență terapeutică și de autoajutorare: astfel, în contextul consilierii psiho-oncologice se verifică ce opțiuni de susținere are pacientul în mediul său obișnuit: există un partener sau membri ai familiei care pot ajuta? Dacă aceasta nu este o opțiune: cum se poate organiza altfel susținerea pe termen lung? Scopul este stabilirea unei rețele de susținere care să ajute pacientul în viața de zi cu zi.

În cadrul consultării psiho-oncologice pot fi discutate, de asemenea, temerile și preocupările apărute, de exemplu temerea că boala și viața profesională nu sunt compatibile. Experiența a demonstrat că împreună se pot găsi soluții, care, în timp, cu susținere, pot fi puse în aplicare cu succes în viața de zi cu zi.

Clinicile sau cabinetele specializate în oncologie oferă adesea din proprie inițiativă această formă de susținere, sau la cerere, îi redirecționează pe cei interesați spre instituții competente.