Loading...
Melanomul malign 2017-06-29T11:50:09+00:00
Melanomul malign – Afecțiune

Afecțiune

Melanomul malign este forma cea mai severă a cancerului de piele. Semnul clasic vizibil al unui melanom malign este o modificare a culorii, dimensiunii, diametrului sau a formei generale a unui nev pigmentar, cum este de exemplu o aluniță. Aici găsiți informații suplimentare cu privire la melanomul malign și posibilele simptome.

Aflați mai multe
Melanomul malign – Diagnostic

Diagnostic

În cazul unui melanom malign, cele mai multe șanse de vindecare există atunci când acesta este diagnosticat într-un stadiu timpuriu. De aceea este important ca pielea să fie examinată în mod regulat pentru a identifica modificări, iar alunițele suspecte trebuie arătate unui medic, respectiv ținute sub supraveghere. Aici puteți afla cum puteți efectua chiar dumneavoastră o autoexaminare cu ajutorul așa-numitelor criterii ABCDE și ce metode de diagnostic sunt utilizate în cazul unei suspicini concrete.

Aflați mai multe
Melanomul malign – Tratament

Tratament

În funcție de tipul melanomului malign, de stadiul bolii, precum și de vârstă și de starea generală de sănătate a pacientului există diverse opțiuni terapeutice: pe lângă intervenția chirurgicală, chimioterapie sau terapiile țintite, în tratamentul melanomului malign pot fi folosite și terapiile imunooncologice. Acestea folosesc propriul sistem de apărare al organismului în lupta cu celulele tumorale. Aflați mai multe informații aici.

Aflați mai multe