Loading...
O nouă perspectivă 2017-06-29T11:26:12+00:00

Imuno-oncologie

Imuno-oncologia – O nouă perspectivă în lupta împotriva cancerului

Agenții imuno-oncologici folosesc capacitatea naturală a sistemului imunitar al organismului de a combate cancerul. Sunt capabili să influențeze aceleași căi de semnalizare folosite de celulele tumorale pentru a evita detectarea și distrugerea lor.

Imuno-oncologia a pus o nouă piatră de temelie în dezvoltarea terapiei împotriva cancerului. Acest fapt a fost recunoscut în anul 2015 și de juriul Premiului Paul Ehrlich și Ludwig Darmstaedter, prin acordarea acestui prestigios premiu internațional lui James P. Allison de la MD Anderson Cancer Center (Universitatea din Texas) și lui Carl H. June de la Perelman School of Medicine (Universitatea din Pennsylvania), pentru munca lor de pionierat în tratamentul imuno-oncologic.1 De asemenea, revista „Science“ a numit imuno-oncologia drept revelația anului 2013. Conform publicației, după o amplă cercetare, mai multe studii clinice au dovedit potențialul acestei abordări în combaterea cancerului.2

Bristol-Myers Squibb se concentrează, printre altele, pe acest domeniu terapeutic inovator și cercetează în prezent o varietate de substanțe active imunologic în diferite tipuri de tumori. Activitățile de cercetare ale companiei includ o cooperare strânsă cu instituții academice independente. Astfel, în 2012, Bristol-Myers Squibb a anunțat înființarea International Immuno-Oncology Network (II-ON) (Rețelei Internaționale pentru Imunooncologie), care permite colaborarea la nivel mondial între industrie și mediul academic. Scopul comun este de a îmbunătăți rezultatele tratamentelor la pacienții cu cancer.