Loading...
Cancerul pulmonar 2017-06-23T08:28:29+00:00
Cancerul pulmonar – Afecțiune

Afecțiune

Carcinomul pulmonar își are originea în cea mai mare parte din cazuri în celulele degenerate ale mucoasei care căptușește căile respiratorii inferioare (bronhiile). Există două forme de bază: forma fără celule mici (prescurtată NSCLC, acronimul denumirii în limba engleză „non small cell lung cancer”), care este cea mai frecventă, și survine într-un procent de 85%. Forma cu celule mici, cu creștere deosebit de rapidă, reprezintă 15% din totalul cazurilor de cancer pulmonar. Aici găsiți informații suplimentare.

Aflați mai multe
Cancerul pulmonar – Diagnostic

Diagnostic

Simptomele tipice ale cancerului pulmonar pot fi reprezentate de exemplu de o tuse nou apărută sau agravarea tusei preexistente, cronice. Citiți aici care sunt examinările pe care le va efectua medicul dumneavoastră, pentru a exclude sau a confirma suspiciunea de cancer pulmonar.

Aflați mai multe
Cancerul pulmonar – Tratament

Tratament

Dacă diagnosticul de „cancer pulmonar” este confirmat fără dubii, în cadrul unei discuții detaliate medic-pacient trebuie discutate posibilitățile de tratament și șansele individuale de vindecare (prognosticul). Tratamentul carcinomului pulmonar fără celule mici (NSCLC) depinde de stadiul bolii. Aici puteți afla ce opțiuni terapeutice vă stau la dispoziție în cazul fiecărui stadiu.

Aflați mai multe